Джулиан Стокуин
Дървото на коприната
Промени

vesi_libra ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Преводач
Росица Тодорова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2020
Формат
60/90/16
Жанр
Исторически роман
Категория
·········· Исторически романи и повести
УДК
821.111-311.6
ISBN
978-619-7494-19-8
Тип
роман
Националност
английска
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Julian Stockwin
The Silk Tree
© 2015 by Julian Stockwin
Анотация
Принуден да избяга от Рим поради нашествието на остготите, търговецът Никандер среща Марий — жесток римски легионер, който става негов съюзник. Двамата отиват в Константинопол, за да потърсят нов живот и, нуждаещи се спешно от пари, измислят няколко на пръв поглед невъзможни схеми. Въоръжени със смелата идея да откраднат скъпоценната тайна на производството на коприна от далечен Китай, Никандер и Марий предприемат опасно пътуване, което никой досега не е успял да направи. За целта обаче трябва да измамят могъщия император Юстиниан и останалата част от неговите страшни византийски сановници. А в Римската империя нищо не е такова, каквото изглежда.

Заинтригуван от тайнствения път на коприната от Китай до Запада и след продължително проучване на историческите извори, Джулиан Стокуин създава една вълнуваща история, развиваща се през VI век, изпълнена с много хумор, приключения и неочаквани ситуации.
Информация за автора
Джулиан Стокуин е британски автор на исторически приключенски романи. На четиринайсетгодишна възраст е изпратен във военноморско училище, а на петнайсет вече е част от Кралския флот на Великобритания. Освен с „Дървото на коприната“, той е известен и с поредицата Thomas Kydd. До момента е написал над 20 книги. Живее в Плимут със съпругата си Кати.
Рекламни коментари
„Задължително попълнение към колекцията от исторически романи.“
— Midwest Book Review

„Завладяваща история, изпълнена с цвят и събития. Много от героите в книгата са реални хора, живели и умирали през VI век. Останалите персонажи, включително Никандер и Марий, са измислени, но пасват перфектно и са напълно достоверни участници в сюжета.“
— Historical Novels Review

"Стокуин е живял в Далечния изток и е посетил много от описаните места. Детайлите в тази книга, както и във всички други негови произведения, са ярки и придават автентичност на разказа. „Дървото на коприната“ е прекрасна история, в която можете да се потопите, независимо дали в студена зимна нощ край огъня, или в горещ летен ден на плажа… Книга, която просто трябва да се прочете.
— Booksville
Бележки
Страница 2 е празна
Има само сканове
1
Записът е непълен
1
Печат
„Алианс Принт“ ЕООД — София
Излязла от печат
6.08.2020 г.
Печатни коли
37,5
Поредност на изданието
първо
Град на издателя
София
Цена
19,95 лв.
Отговорен редактор
Ива Цонева
Редактор
Русанка Одринска
Коректор
Любомира Якимова
Оформление на корица
Ромина Михайлова
Предпечатна подготовка
AMG Adv.