Исабел Алиенде
На жените с обич
Промени

Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Жанр
Беседа; Психология; Публицистична статия; Социална философия
Категория
···················· Психология
Общество и култура
Информация за автора
Исабел Алиенде е родена на 2 август 1942 г. в Перу. Десет години от своя живот посвещава на журналистиката в родината си. Емигрира във Венесуела, където работи във в. „Ел Насионал“ до 1984 г.
Преподава литература в престижни университети в САЩ и пише романи, статии, хумористични книги, пиеси и произведения за деца. Смята се, че е най-добрата латиноамериканска авторка на всички времена, и я сравняват единствено с Габриел Гарсия Маркес като мащабност на повествованието и богатство на езика. Сред световноизвестните й книги са трилогията „Къщата на духовете“ (1982), „Дъщеря на съдбата“ (1999) и „Портрет в сепия“ (2000), „Ева Луна“ (1987) и „Приказки за Ева Луна“ (1989), „За любовта и сянката“ (1985), „Паула“ (1994) и много други. Исабел Алиенде е носителка на Националната награда за литература на Чили за 2010 г. Официален сайт на писателката: www.isabelallende.com
Исабел Алиенде е родена в Перу (1942), но е израснала в Чили. След Военния преврат емигрира във Венесуела, където до 1984 г. работи като журналистка във вестник „Ел Насионал“. Призната е за най-добрата латиноамериканска писателка на всички времена, а по мащабност на повествованието и богатство на езика е сравнявана единствено с Гарсия Маркес. Творбите й са преведени на 35 езика, а общият тираж на продадените книги в целия свят е близо 70 милиона. Най-новото й произведение носи интригуващото заглавие „На жените с обич“ (2020).