Вера Ганчева
Швеция
Промени

Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Категория
···················· Документални очерци
Националност
българска (не е указано)
Анотация
Швеция е една от най-привлекателните страни в Европа, а без съмнение и в света: красива, съхранила самобитността си, преуспяваща… Интересът към нея неслучайно нараства, предизвикан обаче не само от мамещата северна екзотика, но и от доказаната ефективност на „шведския модел“, довел до създаването на общество, демократично по дух и същност, икономически динамично, предоставящо шанс за развитие и изява на всички.
Отдавна възприемана като един от най-положителните примери на човечеството, Швеция има и все по-засилваща се роля в международния живот, който нейната дипломация и бизнес облагородяват с изконни национални добродетели като почтеност, толерантност, трудолюбие, взискателност, пестеливост. А и световната култура едва ли би била така богата без приноса на нейните творци, без сиянието на Нобеловите награди…
Но нима всичко е съвършено в тази страна, днес отдалечена от нашата по-скоро психологически?
Разбира се, че не. Тази книга разказва за нейните постижения и проблеми, за природата и ярките й личности, за дългия път, извървян от шведите през вековете, нерядко труден и стръмен, но все пак неотклонно възходящ, специфично среден и извел ги надалеч, осигурил им завидна преднина сред повечето народи на планетата.
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Цена
6,80 лв.