Дороти Макинтош
Вавилонската вещица
Промени

Silverkata ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2012 (не е указана)
Формат
52/84/16
Брой страници
464
462
Подвързия
Мека
мека
Жанр
Трилър
УДК
820(71)-31
ISBN
9789547615069
978-954-761-506-9
Тип
Роман
роман (не е указано)
Националност
канадска (не е указана)
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Dorothy Mcintosh
The Witch of Babylon (2011)
Анотация
Вавилонската вещица" е книга, която обсебва, която не можеш да оставиш просто така след няколко прочетени реда.
Зашеметяващ исторически трилър, в който се преплитат военните събития от 2003г. в Ирак, древната история, алхимията, философията на херметизма. Книгата интригува с умело изградената смъртоносна игра — главоблъсканица покълнала от зърната на омразата и копнееща за отмъщение, провокира огромно любопитството и желание да научиш повече за древните месопотамски култури — шумерската, асирийската и вавилонската — с техните религиозни символи , идеи и изключителни постижения в областта на архитектурата, математиката, астрономията и астрологията.
Докато се възстановява след катастрофата, в която е загубил брат си Самюъл, Джон Медисън става свидетел на убийството на своя приятел от детинство Хал Вандерлин. Оказва се, че през всичките тези години Хал е трупал ревност и омраза към Джон и дори след смъртта си го въвлича в опасна игра, чийто залог е безценна реликва, спасена от Самюъл по време на разграбването на Багдатския музей. Останал без дом, без средства и без подкрепа, преследван от нюйоркската полиция и от тайнствено алхимическо общество, Джон трябва да разреши загадката, за да оцелее.
Редувайки сцени от Ню Йорк и съсипания от войната Багдат, „Вавилонската вещица“ въвлича читателя в спиращо дъха пътуване към тайни на месопотамската култура, които отекват и в нашето съвремие.
Докато се възстановява след катастрофата, в която е загубил брат си Самюъл, Джон Медисън става свидетел на убийството на своя приятел от детинство Хал Вандерлин Оказва се, че през всичките тези години Хал е трупал ревност и омраза към Джон и дори след смъртта си го въвлича в опасна игра, чийто залог е безценна реликва, спасена от Самюъл по време на разграбването на Багдадския музей. Останал без дом, без средства и без подкрепа, преследван от нюйоркската полиция и от тайнствено алхимическо общество, Джон трябва да разреши загадката, за да оцелее.
Редувайки сцени от Ню Йорк и съсипания от войната Багдад, „Вавилонската вещица“ въвлича читателя в спиращо дъха пътуване към тайни на месопотамската култура, които отекват и в нашето съвремие.
Информация за автора
Дороти Макинтош е канадска писателка, авторка на романи и криминални разкази. Завършила е английска филология в Университета на Торонто. Била е редактор на Fingerprints — издание на Сдружението на канадските криминални писатели. Членува в Канадското общество за изучаване на Месопотамия и активно подкрепя инициативата „Репортери без граници“. Романът й „Вавилонската вещица“ е носител на наградата „Артър Елис“ за най-добър непубликуван криминален роман.
Рекламни коментари
„Поразителен исторически трилър, в който са замесени съвременен Ирак, шумерската история и алхимията. Дороти Макинтош пише ясно, ерудирано и завладяващо.“
Алън Брадли, автор на „Номерът с въжето“ „Сладкото на дъното на пая“
С илюстрации
1
К
2090-592be79020d36.jpg
Nb Scans
0
15
Бележки
Номерацията на страниците е объркана — на стр. 7 е обозначена стр. 11.
Източници
печат – COBISS
Записът е непълен
1
Печат
„Симолини“
Излязла от печат
23.03.2012 г.
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Издател
ИнфоДар
Издателска къща „ИнфоДАР“ ЕООД
Град на издателя
София
Цена
15,00
15 лв.
Редактор
Милена Иванова
Коректор
Ива Колева
Оформление на корица
Бисер Тодоров
Предпечатна подготовка
Таня Петрова