Ричард Русо
Емпайър Фолс
Промени

Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Език, от който е преведено
Английски
английски
Година на превод
2013
Подвързия
Мека
мека
Теми
Американска литература (САЩ и Канада)
УДК
820(73)-31
Тип
роман (не е указано)
Националност
Американска
американска
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Copyright © 2001 by Richard Russo
Empire Falls
Richard Russo
Empire Falls (2011)
Информация за автора
РИЧАРД РУСО (р. 1949 г.) е автор на романи, разкази, филмови сценарии; преподавател по литература. Роден е в Джонстаун, Ню Йорк, но като дете живее в Гловърсвил. Получава бакалавърска и магистърска степен по изкуство и докторска степен по философия от университета в Аризона. Преподава в катедрата по английски в университета Карбъндейл в Южен Илиной, когато е издаден първият му роман Мохикан (1986). Повечето от произведенията му имат автобиографичен характер, авторът се позовава на моменти от живота си в Ню Йорк и на преподавателската си работа в колежа Колби, където се пенсионира.
Сега живее и пише в Камдън, Мейн. Ричард Русо и съпругата му Барбара прекарват зимите в Бостън. Имат две дъщери — Кейт и Емили.
Ричард Русо (р. 1949 г.) е автор на романи, разкази, филмови сценарии; преподавател по литература. Роден е в Джонстаун, Ню Йорк, но като дете живее в Гловърсвил. Получава бакалавърска и магистърска степен по изкуство и докторска степен по философия от университета в Аризона. Преподава в катедрата по английски в университета Карбъндейл в Южен Илиной, когато е издаден първият му роман Мохикан (1986). Повечето от произведенията му имат автобиографичен характер, авторът се позовава на моменти от живота си в Ню Йорк и на преподавателската си работа в колежа Колби, където се пенсионира.
Сега живее и пише в Камдън, Мейн. Ричард Русо и съпругата му Барбара прекарват зимите в Бостън. Имат две дъщери — Кейт и Емили.
Сканирани страници
Nb Scans
4
9
Излязла от печат
21.05.2013
Поредност на изданието
Първо
първо