Ноа Гордън
Майсторът на вино
Промени

Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Език, от който е преведено
Английски
английски
Формат
14,3×20,5 см
Подвързия
Мека
мека
Категория
Художествена литература
···················· Съвременни романи и повести
ISBN
9789542917816
978-954-2917-81-6
Тип
Роман
роман (не е указано)
Националност
американска (грешно указана английска)
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Noah Gordon
The Winemaker (2012)
Анотация
Испания, втората половина на ХIХ век. Жозеп Алварес е млад мъж от лозарското село Санта Еулалия в Каталуния, където баща му отглежда местни сортове грозде и продава виното за евтин оцет. Жозеп обича земята и селската работа, но бащиното му лозе ще бъде наследено от брат му Донат, първородния син. Но Жозеп изпитва вродена нужда да обработва земята и копнее за лозята, както и за възможност да се ожени за любимото момиче. В Мадрид покушението срещу министър-председателя на страната, замислено от хора с богатство и власт, създава водовъртеж от интриги, който засмуква и група невинни младежи от Санта Еулалия. Как тези събития променят драстично живота на Жозеп и как, по ирония на съдбата, постепенно го превръщат във вдъхновен майстор на вино с ясна идея за живота — такъв е вълнуващият разказ в „Майсторът на вино“ от Ноа Гордън, автор и на световноизвестните романи „Лечителят“ и „Шаман“.
Испания, втората половина на ХIХ век.
Жозеп Алварес е млад мъж от лозарското село Санта Еулалия в Каталуния, където баща му отглежда местни сортове грозде и продава виното за евтин оцет. Жозеп обича земята и селската работа, но бащиното му лозе ще бъде наследено от брат му Донат, първородния син. Но Жозеп изпитва вродена нужда да обработва земята и копнее за лозята, както и за възможност да се ожени за любимото момиче.
В Мадрид покушението срещу министър-председателя на страната, замислено от хора с богатство и власт, създава водовъртеж от интриги, който засмуква и група невинни младежи от Санта Еулалия. Как тези събития променят драстично живота на Жозеп и как, по ирония на съдбата, постепенно го превръщат във вдъхновен майстор на вино с ясна идея за живота — такъв е вълнуващият разказ в „Майсторът на вино“ от Ноа Гордън, автор и на световноизвестните романи „Лечителят“ и „Шаман“.
Съдържание
Първа част. Завръщането…5
Втора част. Ловната дружинка…75
Трета част. По широкия свят…123
Четвърта част. Земите на Алварес…159
Пета част. Кръвта на гроздето…249
Благодарности…383
Nb Scans
4
10
Печатни коли
24,5
Поредност на изданието
Първо
първо
Издател
„Гурме“ ЕООД
Издателство „Гурме“ ЕООД