Дейвид Морел
Отчаяни мерки
Промени

debora ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Преводач
Илия Годев
Година на превод
1995
Формат
84/108/32
УДК
820(73)-31
ISBN
954-459-211-3
Тип
роман
Националност
американска
Анотация
Потресен от смъртта на своя син, известният журналист Мат Питмънт подготвя самоубийството си, но една последна услуга, която дължи на главния си редактор и приятел Бърт, осуетява плана му. Обвинен, че е извършил убийството, на което става свидетел, Мат е принуден да се крие от полицията. В желанието си да разплете най-зловещата история в своята кариера Питмън намира опора в любовта на красивата медицинска сестра Джил Уорън, която поема с него по пътя на неизвестността и постоянните опасности.
В основата на престъпленията се оказва Великата петорка — най-близките съветници на президента, които не се спират пред нищо, за да унищожат тръгналия по следите им Мат…
Информация за автора
С всяка своя следваща книга Дейвид Морел става все по-добър разказвач и майстор на напрегнатата интрига, докато други негови прочути колеги като Дийн Кунц, Том Кланси и Фредерик Форсайт нерядко излъгват очакванията на читателите.
Уважаван професор по американска литература в университета в Айова, Морел стана световна знаменитост с романа си „Първа кръв“, разказващ за ветеран от войната във Виетнам, който се връща в САЩ, но трудно намира мястото си в обществото. На екрана героят оживя с лицето на Силвестър Сталоун в поредицата филми за Рамбо.
Но Морел спечели безрезервната обич на читателите повече с романи като „Братството на розата“, „Отчаяни мерки“, „Огнена Сиена“ и „Двоен образ“. Те станаха световни бестселъри и бяха преведени на 22 езика. Любопитно е, че книгите на Морел са любими не само на мъжете (четящи най-вече трилъри), но и на жените. А това е критерият за добра литература, адресирана към възможно най-широката читателска публика. Романите на Морел правят впечатление с това, че писателят е толкова наясно с игричките на големите шпионски централи, та мнозина мислят, че самият той е бил таен агент.

Книги от Морел, Дейвид:
• Огнена Сиена
• Черна вечер
• Изгубеният брат
Рекламни коментари
От автора на бестселърите „Първа кръв“ и „Братството на Розата“
Други полета
Водещ редактор на библиотека „МЕГАСЕЛЪР“ е Виктория Петрова.

С пълни авторски права:
David Morrell, 1994
Илия Годев, преводач, 1995 / Борис Стоилов, художествено оформление, 1995
с/о Литературна агенция „АНТЕЯ РАЙТС“ — Варна
Бележки
В книгата печатницата е отпечатана грешно като „Абатар“ — коригирано при описването.
Източници
- Хеликон
информация за автора;
- COBISS
УДК: 820(73)-31;
Издателски данни: Пловдив, Хермес, 1995 (В. Търново : Абагар)
Има само сканове
1
Записът е непълен
1
Печат
ДФ „Абагар“ — Велико Търново
Печатни коли
21
Поредност на изданието
първо
Град на издателя
Пловдив
Адрес на издателя
ул. „Добри Войников“ № 16
Цена
110,00 лв.
Редактор
Валентин Георгиев
Коректор
Недялка Георгиева
Оформление на корица
Борис Стоилов
Предпечатна подготовка
ИК „Хермес“