Бернар Вербер
Танатонавтите
Промени

NomaD ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Категория
···················· Научна фантастика
Silverkata ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Година на превод
200
Информация за автора
Бернар Вербер (1961) следва криминология, след което завършва журналистика и става редовен сътрудник на сп. „Нувел Обсерватьор“. През 1991 г. издава романа „Мравките“, с който придобива световна известност. Следват „Денят на мравките“ и „Революцията на мравките“. Вербер е автор и на трилогията „Танатонавтите“, „Империята на ангелите“ и „Ние, боговете“, както и на т. нар. експериментални книги, сред които изключително популярната „Енциклопедия на относителното и абсолютното знание“.
Според най-авторитетната френска класация Бернар Вербер е най-четеният писател във Франция. Книгите му са преведени на 30 езика и са издадени в 15 милиона екземпляра. А в Русия той е най-издаваният и популярен френски писател.
Наричат го „феноменът Вербер“. И ненапразно. Бернар Вербер е най-четеният съвременен писател във Франция и най-четеният съвременен френски писател в света. Книгите му са преведени на 35 езика и са издадени в 15 милиона екземпляра.
Автор е на романа „Мравките“ (ИК „Колибри“, 1993, 2006), с който придобива световна известност. Следват „Денят на мравките“ (ИК „Колибри“, 1995, 2007) и „Революцията на мравките“. После идва ред на все още незавършената трилогия „Бащата на нашите бащи“ и „Върховната тайна“ (ИК „Колибри“, 2006), както и на т. нар. експериментални книги, сред които изключително популярната „Енциклопедия на относителното и абсо-лютното знание“. „Танатонавтите“ е първата книга от друга трилогия, която включва „Империята на ангелите“ и цикъла „Ние, боговете“, „Дъхът на боговете“ и „Мистерията на боговете“.
Други полета
Празни страници: 2
Silverkata ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Година на превод
200
2007
Формат
84×108/32
Брой страници
510
512
Тип
роман (не е указано)
Nb Scans
0
10
Авторска серия
Цикълът на ангелите
№ в авторската серия
1
Други полета
Празни страници: 2
Това заглавие, публикувано в рамките на програмата за участие в книгоиздаването „Витоша“, се ползва от подкрепата на Министерството на външните работи на Франция, на френското посолство в България и на Френския културен институт.

Празни страници: 6 и 8.
Записът е непълен
1
Излязла от печат
24.05.2007 г.
Печатни коли
32
Поредност на изданието
първо
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ №36
ул. „Иван Вазов“ №36, 100
Цена
15,00
15 лв.
Редактор
Росица Ташева
Художник
Стефан Касъров
Коректор
Стефка Добрева
Предпечатна подготовка
Милана Гурковска