Али Хейзълууд
Невеста

Автор
Али Хейзълууд
Заглавие
Невеста
Език
български
Категория
Фентъзи
Жанр
Вампири и върколаци, Романтично фентъзи
Преводач
Йоана Гацова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2024
Редактор
Велислава Вълканова
Коректор
Милена Александрова
Издател
Уо (Егмонт България ЕАД)
Град на издателя
София
Година на издаване
2024
Адрес на издателя
ул. „Фритьоф Нансен“ 9
Печат
„Мултипринт“ ООД — Костинброд
Носител
хартия
Излязла от печат
27.04.2024
Брой страници
464
Тираж
3000
Подвързия
мека
Цена
19,90 лв. / 10,17 евро
ISBN
978-954-27-3246-4
Анотация

Мизъри Ларк, единствената дъщеря на най-влиятелния вампирски съветник на Югозапада, отново е заложник. Животът й сред хората, блажената й анонимност — на всичко това баща й слага край. Призована е да изпълни дълга си и да продължи вековна традиция, крепяща крехкия мир между вампирите и техните заклети врагове — върколаците. И друг изход няма — младата жена отново трябва да остави съдбата си в чужди ръце.
Върколаците са непредсказуеми и безмилостни. А техният алфа, Лоу Морленд, не прави изключение. Глутницата му се подчинява безпрекословно, а той я води с твърда ръка. Но за разлика от вампирския Съвет, Лоу Морленд управлява и със загриженост. От начина, по който алфата следи всяка крачка на Мизъри обаче, бързо става ясно, че не й се доверява. И може би с право…
Мизъри има собствени причини да се съгласи на уредения брак — причини, които нямат нищо общо със скрепяването на мира или с политиката на Съвета. Причините й са свързани изцяло с онова, което тя винаги е желаела. Готова е да стори всичко, за да си върне човека, когото обича най-много на света. Дори и да стане невеста на вълка.

Информация за автора

Али Хейзълууд е автор на „Хипотеза за любов“ и „Любов на теория“ — романи, включени в класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, както на научни статии за мозъчната структура, в които няма любовни сцени и краят невинаги е щастлив. Родена е в Италия, но е живяла в Германия и Япония, преди да се премести в САЩ, за да завърши докторантура по невронаука. Ако не работи, обикновено тича за здраве, яде минитортички или гледа научна фантастика с двата си котешки повелителя (и не толкова котешкия й съпруг).

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Ali Hazelwood
Bride (2024)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2