Джой Филдинг
Гранд авеню

Автор
Джой Филдинг
Заглавие
Гранд авеню
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни романи и повести
Жанр
Роман на възпитанието, Психологически роман, Психологически трилър, Реалистичен роман, Социален роман, Съвременен роман (XX век)
Теми
XX век
Преводач
Снежинка Вакрилова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2002
Редактор
Весела Люцканова
Художник
Валентин Киров
Издател
Издателство Весела Люцканова
Град на издателя
София
Година на издаване
2002
Печат
„Петекстон“
Носител
хартия
Печатни коли
28,00
Формат
84×108/32
Брой страници
448
Подвързия
мека
Цена
8,99
ISBN
954-8453-94-0
УДК
820(71)-31
Анотация

И с този свой най-нов и хипнотичен роман „ГРАНД АВЕНЮ“, авторката на бестселъри, ДЖОЙ ФИЛДИНГ ни хвърля в крайно напрежение и ни оставя без дъх.
Връзките на приятелството задържат четири жени заедно в продължение на 23 години — през брака, майчинството и убийството…
В едно заможно предградие на Синсинати те се срещат като млади майки, които живеят на Гранд авеню и стават приятелки. През следващите години заедно преминават през различните изпитания на човешкия опит. В образа на Крис, хваната в капана на брака, изпълнен с насилие, Филдинг успешно претворява личния кошмар на жена, психически и физически унищожавана от своя съпруг. Вики, преуспяваща адвокатка, е работохоличка и поставя семейството си на втори план. Сюзън въплъщава съвременната майка, отдадена на брака си, но се сблъсква с вироглавството на порасналата си дъщеря, а по-късно и със сексуален тормоз на работното място. Бившата кралица на красотата, Барбара, е обсебена от външността си. Заета изцяло със себе си, тя остава сляпа за истинските неща в живота. С присъщото си умение да поддържа интереса жив, Джой Филдинг разгръща историята пласт след пласт до самия край.
Кой е убиецът и защо посяга на една от жените? Приятелството им е поставено на тежко изпитание, за да се стигне до силно емоционалната развръзка.

Съдържание

Въведение…5
Първа част. Крис…16
Втора част. Барбара…131
Трета част. Сюзан…238
Четвърта част. Вики…336
Епилог…437

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Joy Fielding
Grand Avenue (2001)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2