Кен Фолет
Прагът на вечността

Автор
Кен Фолет
Заглавие
Прагът на вечността
Авторска серия
XX век №3
Тип
роман (не е указано)
Националност
не е указано
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Исторически романи и повести
Преводач
Борис Шопов, Катерина Георгиева
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2014
Редактор
Ина Тодорова
Оформление на корица
Стоян Атанасов
Предпечатна подготовка
Артлайн Студиос
Издател
Артлайн Студиос
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Адрес на издателя
кв. Павлово, ул. „Кота 1050“ №21
Носител
хартия
Формат
16×23,5 см
Брой страници
1008
Подвързия
твърда с обложка
Цена
35 лв.
ISBN
978-619-193-009-8
Анотация

Прагът на вечността, шеметното, изпълнено със страсти заключение на трилогията ХХ век, е бестселър № 1 в ранглистите на САЩ, Великобритания, Дания, Франция, Германия, Италия, Испания и др…

Из трилогията ХХ век, Кен проследява съдбите на пет преплетени семейства — американско, немско, руско, английско и уелско — докато те изживяват двадесети век. Сега те навлизат в една от най-бурните ери, огромното социално, политическо и икономическо сътресение на периода от 1960-те до 1980-те, от гражданските права, убийствата, масовите политически движения и Виетнам до Берлинската стена, Кубинската ракетна криза, президентския импийчмънт, революцията и рокендрола.

Източногерманската учителка Ребека Хофман открива, че е била шпионирана от ЩАЗИ години наред и извършва спонтанно действие, което ще се отразява на семейството ? до края на животите им… Джордж Джейкс, дете на родители от различни раси, се разминава с кариера като корпоративен адвокат, за да се присъедини към министерството на правосъдието на Робърт Ф. Кенеди, и се озовава в центъра не само на събитията, породили битката за граждански права, но и в една много по-лична битка… Камерън Дюър, внук на сенатор, се възползва от шанса да извърши малко официален и неофициален шпионаж в името на кауза, в която вярва, само за да открие, че светът е много по-опасно място, отколкото си е представял… Димка Дворкин, млад сътрудник на Никита Хрушчов, става първокласен агент за добро или зло, докато надпреварата на САЩ и СССР стига до ръба на ядрена война, а неговата сестра-близначка Таня си изковава съдбата, която ще я отведе от Москва до Куба, Прага и Варшава и в историята.

Както във всички книги на Кен Фолет, и тук историческият фон е отлично проучен и представен, действията са бързи, образите са нюансирани и наситено изобразени. Със страстта и умението на истинския майстор, Фолет ни отвежда в свят, който мислим, че познаваме, ала вече никога няма да ни изглежда същият.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Ken Follett
Century Trilogy
Edge of Eternity (2014)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Източници
Анотация: сайта на Хеликон
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 4