Филипа Грегъри
Мочурища

Автор
Филипа Грегъри
Заглавие
Мочурища
Авторска серия
Fairmile №1
Тип
роман (не е указано)
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Исторически романи и повести
Преводач
Деница Райкова
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2020
Редактор
Боряна Джанабетска, издателство "Еднорог"
Художник
Христо Хаджитанев
Издател
Еднорог
Град на издателя
София
Година на издаване
2020
Адрес на издателя
ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 12
Носител
хартия
Брой страници
560
Подвързия
мека
Цена
21,90
ISBN
978-954-365-238-9
Анотация

Англия е в хватката на кървава гражданска война между крал, изменил на думата си, и разбунтувал се парламент. Войната стига до всяко кътче на кралството, дори до далечните, заливани от приливите мочурливи земи по южното крайбрежие.
В тази нощ срещу Еньовден на 1648 година Алинор, последната от поколения знахарки, пленница на бедността и суеверието, чака под пълната луна в гробището призрака на своя жесток съпруг, за да се убеди, че е завинаги свободна от него. Вместо това среща Джеймс, млад беглец, верен на краля, и му показва тайните пътища през опасните мочурища, без да знае, че с това въвежда в живота си любовта — и нещастието.
В това време на кръвопролития и жестоки преследвания Алинор трябва да се пази да не попадне под подозрение — като красива жена без съпруг, лечителка и познавачка на билки. Съвсем малко е необходимо, за да се обърнат жителите на селото, тласкани от завист, страх и суеверие, срещу една безпомощна жена.
В такова време за една жена е опасно да бъде различна…

Информация за автора

Родена 8 Кения през 1954 г. Филипа Грегъри завършва история, защитава докторат по литература на 18 век в Единбургския университет, работи като журналист и продуцент за Би Би Си. Първият й роман става незабавно световен бестселър и от трийсет години насам тя се е посветила изцяло на писателската си кариера. След успеха на поредицата романи за династията на Тюдорите и екранизирането на някои от тях се е утвърдила като „кралица на историческия роман“.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Philippa Gregory
Fairmile
1. Tidelands (2019)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2