Мат Хейг
Кланът Радли

Автор
Мат Хейг
Заглавие
Кланът Радли
Тип
роман (не е указано)
Националност
английска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Фентъзи
Жанр
Хорър (литература на ужаса), Вампири и върколаци
Теми
Екранизирано
Преводач
Деница Райкова
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Редактор
Жанета Христова
Коректор
Цветана Грозева
Оформление на корица
Огнян Илиев
Компютърна обработка
Митко Ганев
Издател
Intense (Локус Пъблишинг ЕООД)
Град на издателя
София
Година на издаване
2011
Печат
Полиграфически комбинат „Димитър Благоев“
Носител
хартия
Печатни коли
24
Формат
60/90/16
Брой страници
384
Подвързия
мека
Цена
15,99 лв.
ISBN
978-954-783-143-8
УДК
820-312.9
Анотация

Забавна, страховита и зловещо позната история!
Алфонсо Куарон

Тази язвителна сатира на въздържанието и отдаването на удоволствията (и на опитите да не изядеш съседите си) е неповторим пир. Очаквайте неочакваното и няма да останете разочаровани. Прочетете я, преди да видите филма на Алфонсо Куарон. Вкусна е — от началото до края. Не искате да свършва.
Патрик Кийлти, ВВС

Радли са типично английско семейство. Правят всичко възможно да водят тих, обикновен живот и да не излизат извън жестокия радар на местните клюки. Но децата Радли — Клара и Роуън — са малко… различни. Трябва да се плескат обилно със слънцезащитен крем с фактор 50, преди да се отправят навън дори за кратко. И двамата са хронично уморени и страдат от безброй физически и емоционални проблеми. Клара открива, че й призлява ужасно, когато експериментира с веганството. Роуън е безмилостно тормозен и е убеден, че Ева, момичето, което той тайно обича, никога няма да отвърне на нежните му чувства. Обречени са на живот, изпълнен с пренебрежение и присмех. Докато Клара, хваната натясно в една нива, от прекалено агресивно момче, внезапно — и драматично — открива истинската си природа. Последвалата криза поставя под въпрос решението на Радли да живеят като вампири-въздържатели.

Завладяваща книга, която се чете на няколко нива. От една страна, е изпълнен с напрежение разказ за вампири, гарниран с ужасяващи убийства и брутална кулминационна сцена. Също и много забавен, изпълнен не само с абсурдни ситуации, но и с кратки анекдоти (нима някой е знаел, че лорд Байрон и Джими Хендрикс са били вампири?).
Разбира се, на едно друго ниво, „Кланът Радли“ всъщност изобщо не е за вампири, а за потисничеството във всичките му разнообразни форми. „Погледни, за бога. Погледни всички“, казва Клара на брат си. „Всеки потиска нещо. Мислиш ли, че някои от тези «нормални» човешки същества наистина прави точно каквото иска да прави, през цялото време? Разбира се, че не. Точно същото е. Ние сме от средната класа и сме британци. Подтискането е във вените ни“.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Matt Haig
The Radleys (2010)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2