Ърнест Клайн
Армада

Автор
Ърнест Клайн
Заглавие
Армада
Издателска поредица
Библиотека Lux In Tenebris №11
Тип
роман
Националност
американска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Фантастика
Преводач
Катя Перчинкова
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2020
Художник
Емил Марков
Библиотечно оформление
Емил Марков
Издател
Intense (Локус Пъблишинг ЕООД)
Град на издателя
София
Година на издаване
2020
Носител
хартия
Излязла от печат
09.09.2020
Формат
14×21
Брой страници
400
Подвързия
мека
Цена
23,00 лв.
ISBN
978-954-783-273-2
Анотация

Ърнест Клайн е световноизвестен автор на бестселъри, сценарист, баща и гийк на пълен работен ден. Живее в Остин, Тексас, със семейството си, пътуващ във времето Дилорън и голяма колекция от класически видеоигри. Автор е на романите „Играч първи, приготви се“ и „Армада“, и съсценарист на филмовата адаптация на „Играч първи, приготви се“, режисирана от Стивън Спилбърг.

На Зак Лайтман никога не му е пукало особено за реалността. Предпочита да я прокарва с купища научнофантастични книги, филми и видеоигри. И често се хваща, че мечтае някакво шантаво събитие да промени живота му. Затова, когато вижда летящата чиния от прозореца на класната стая, е напълно сигурен, че годините бягане от реалността най-накрая са му гръмнали бушоните — корабът е като излязъл от любимата му игра, в която всяка вечер спасява човечеството от извънземна инвазия. И това е едва първото от поредица хаотични разкрития, които ще го принудят да се усъмни във всичко, което знае за живота — и да влезе в ролята на герой, когато съдбата на човечеството е под въпрос. Но дори сред целия хаос един въпрос не му дава мира: не изглежда ли всичко това някак… познато?

Рекламни коментари

Бестселър на New York Times

Енергичен, непредвидим, шеметен роман, който обединява и пренаписва класическите елементи на научната фантастика, от автора на световния феномен „Играч първи, приготви се“.
Вълнуваща комбинация от „Междузвездни войни“, „Денят на независимостта“, „Последният звезден боец“ и наистина гадно ниво на Space Invaders.
USA Today

Вълнуваща история за израстването.
Entertainment Weekly

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Ernest Cline
Armada (2015)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2