Кен Фолет
Ключът към Ребека
Промени

Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Преводач
Борис Шопов
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2013
Формат
15,5×23 см
Брой страници
384
Подвързия
мека
Жанр
Втора световна война; Шпионски трилър
Категория
·········· Исторически романи и повести
ISBN
978-954-2908-79-1
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Ken Follett
The Key to Rebecca (1980)
Анотация
„Шпионинът ни в Кайро е най-великият герой от всички тях.“
Фелд маршал Ервин Ромел, септември 1942 г.

За немците той е познат като Сфинкс, а за всички останали — като европейския бизнесмен Алекс Волф. Пристига внезапно в Кайро от пустинята и носи със себе си радио, изкривен нож и бройка от романа „Ребека“. Той е безмилостен човек, с крайни убеждения, които е готов да следва на всяка цена. Залогът е висок — оцеляването на британските войски в Северна Африка и запазването на техните позиции в Египет.
Само майор Уилям Вандам и прекрасната Елен могат да сложат край на това. Брилянтният шпионаж на Волф и съобщенията, които изпраща с информация за британските военни стратегии и позиции, приближават все повече Ромел до победата. А колкото по-близо е той до разбиването на британските сили, толкова повече Вандам затяга примката около шпионина. Всичко ще се реши в смъртоносна битка в безкрайната пустиня.
Информация за автора
Кен Фолет е английски писател, роден на 5 юни 1949 година в Кардиф, Южен Уелс. Получил е образованието си в държавни училища и завършва философия с отличие. Започва да работи като журналист, като именно през този период издава и първия си роман, който обаче не успява да се превърне в бестселър. Но той не спира да пише и днес името на Кен Фолет се свързва с доста заглавия на трилъри и исторически романи. Продадени са над 100 милиона копия на негови творби по цял свят.
В началото на кариерата си Кен Фолет пише романи с различна тематика и в различни жанрове, за които самият той казва, че са най-доброто, на което е бил способен в този момент. С времето прави опити и в други жанрове и започва да пише шпионски романи. Един от най-добрите му е „Ключът към Ребека“. В последните години Кен Фолет създава и исторически романи. Сред тях са „Крахът на титаните“ и „Зимата на света“ от трилогията му XX век, която описва Европа в най-трудните моменти от нейната история през XX век — Първата световна война, Втората световна война и Студената война. Друга поредица от исторически романи е „Устоите на земята“ и неговото продължение „Свят без край“, които проследяват градежа на катедралата в Кингсбридж и борбите за власт и влияние.
Има само сканове
1
Записът е непълен
1
Град на издателя
София
Адрес на издателя
кв. Павлово, ул. „Кота 1050“ №21
Цена
16,99 лв.
Редактор
Мартина Попова
Художник
Стоян Атанасов
Предпечатна подготовка
Артлайн Студиос
Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
Тип
роман (не е указано)
Националност
английска (не е указано)
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Еми ·
Поле Стара стойност Нова стойност
№ в Моята библиотека
10367