Кен Фолет
Ключът към Ребека

Автор
Кен Фолет
Заглавие
Ключът към Ребека
Тип
роман (не е указано)
Националност
английска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Исторически романи и повести
Жанр
Шпионски трилър
Теми
Втора световна война
Преводач
Борис Шопов
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2013
Редактор
Мартина Попова
Художник
Стоян Атанасов
Предпечатна подготовка
Артлайн Студиос
Издател
Артлайн Студиос
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
кв. Павлово, ул. „Кота 1050“ №21
Носител
хартия
Формат
15,5×23 см
Брой страници
384
Подвързия
мека
Цена
16,99 лв.
ISBN
978-954-2908-79-1
Анотация

„Шпионинът ни в Кайро е най-великият герой от всички тях.“
Фелд маршал Ервин Ромел, септември 1942 г.

За немците той е познат като Сфинкс, а за всички останали — като европейския бизнесмен Алекс Волф. Пристига внезапно в Кайро от пустинята и носи със себе си радио, изкривен нож и бройка от романа „Ребека“. Той е безмилостен човек, с крайни убеждения, които е готов да следва на всяка цена. Залогът е висок — оцеляването на британските войски в Северна Африка и запазването на техните позиции в Египет.
Само майор Уилям Вандам и прекрасната Елен могат да сложат край на това. Брилянтният шпионаж на Волф и съобщенията, които изпраща с информация за британските военни стратегии и позиции, приближават все повече Ромел до победата. А колкото по-близо е той до разбиването на британските сили, толкова повече Вандам затяга примката около шпионина. Всичко ще се реши в смъртоносна битка в безкрайната пустиня.

Информация за автора

Кен Фолет е английски писател, роден на 5 юни 1949 година в Кардиф, Южен Уелс. Получил е образованието си в държавни училища и завършва философия с отличие. Започва да работи като журналист, като именно през този период издава и първия си роман, който обаче не успява да се превърне в бестселър. Но той не спира да пише и днес името на Кен Фолет се свързва с доста заглавия на трилъри и исторически романи. Продадени са над 100 милиона копия на негови творби по цял свят.
В началото на кариерата си Кен Фолет пише романи с различна тематика и в различни жанрове, за които самият той казва, че са най-доброто, на което е бил способен в този момент. С времето прави опити и в други жанрове и започва да пише шпионски романи. Един от най-добрите му е „Ключът към Ребека“. В последните години Кен Фолет създава и исторически романи. Сред тях са „Крахът на титаните“ и „Зимата на света“ от трилогията му XX век, която описва Европа в най-трудните моменти от нейната история през XX век — Първата световна война, Втората световна война и Студената война. Друга поредица от исторически романи е „Устоите на земята“ и неговото продължение „Свят без край“, които проследяват градежа на катедралата в Кингсбридж и борбите за власт и влияние.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Ken Follett
The Key to Rebecca (1980)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 4