Весела Кръстева
Българска граматика за малки и големи

Автор
Весела Кръстева
Заглавие
Българска граматика за малки и големи
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Учебна литература
Редактор
Лилия Милева
Технически редактор
МАРЕ
Оформление на корица
Лилия Милева
Издател
„МАРЕ“
Град на издателя
София
Година на издаване
2020
Адрес на издателя
ул. „Велчо Атанасов“ 18
Печат
МАРЕ
Носител
хартия
Печатни коли
10,5
Формат
60×84/16
Брой страници
168
Подвързия
мека
Цена
12,00 лв.
ISBN
978-619-7045-24-6
Анотация

„Българска граматика за малки и големи“ на д-р Весела Кръстева съдържа теоретични сведения за понятия от задължителния минимум по морфология и синтаксис, най-новите промени в пунктуацията, както и богат илюстративен материал.

Граматиката се отличава с максимална функционалност. Достъпна и ясна, изчистена от сложна терминология, тя позволява лесно и бързо да се направят необходимите езикови справки. Предназначена е за ученици от всички образователни степени, но отговаря и на потребностите от езикова компетентност на широки обществени среди — хора от всички възрасти, които искат да си припомнят позабравени езикови правила или да обогатят знанията си за българската граматична система.

Информация за автора

Д-р Весела Кръстева е езиковед и преподавател по български език и литература. Завършила е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Притежава Първа професионално-квалификационна степен. Преподава 2 години езикова култура в Софийския университет, а през 2001 г. става доктор по български език. От 2009 до 2012 г. води кандидатстудентски курсове в УНСС и участва в изпитни комисии.
Носител е на почетното звание „Неофит Рилски“, присъдено от МОМН през 2008 г. Ръководител е на школа по български език и литература „МАРЕ“. Автор е на над 60 учебни помагала и учебници за основното, средното и висшето образование.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2