Джесика Парк
180 секунди

Автор
Джесика Парк
Заглавие
180 секунди
Тип
роман
Националност
американска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Любовни романи и повести
Жанр
Съвременен любовен роман, Съвременен роман (XXI век)
Теми
XXI век
Преводач
Елка Виденова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2019
Редактор
Невена Дишлиева-Кръстева
Коректор
Ива Колева
Оформление на корица
Стоян Атанасов/Kontur Creative
Предпечатна подготовка
Асен Илиев
Издател
ICU
Град на издателя
София
Година на издаване
2019
Печат
Мултипринт, Костинброд
Други полета
Елка Виденова е родена през 1975 година. Наред с хилядите страници юридически и технически текстове, превежда — от и на английски — художествена литература и публицистика, наръчници по икономика и книги за деца. Сред авторите, чиито книги е превеждала, се нареждат Колъм Тойбин, Йосип Новакович, Джон Ъпдайк, Гор Видал, Малкълм Гладуел, Джошуа Ферис, Рам Чаран, Стефани Майер, Сара Дюнант, Ян Геел и други.
Носител
хартия
Брой страници
320
Подвързия
мека
Цена
15,90 лв.
ISBN
978-619-7153-51-4
УДК
821.111(73)-31
Анотация

Не можеш да достигнеш онова пред теб, ако не се освободиш от всичко зад себе си.

Някои хора продължават по инерция, докато сърцето им се вкамени безвъзвратно. Други са готови за промяна, макар да не го осъзнават веднага. Понякога 180 секунди са достатъчни, за да преобърнат хода на един живот.
Алисън е изгубила броя на приемните семейства, в които е настанявана. За 16 години се е научила да оцелява по свой собствен изстрадан закон: не се привързвай към нищо и никого. Дори осиновяването й от любящия и всеотдаен Саймън не й помага да се справи с демоните си.
Вече на 18, тя сякаш няма сили да преодолее стените, които сама е изградила около себе си. До деня, който изправя нараненото от живота момиче пред неочаквано изпитание. Въвлечена е в социален експеримент: задачата е да гледа в очите напълно непознат човек в продължение на 180 секунди. Нито тя, нито момчето на стола срещу нея са готови за последиците от тези 180 секунди.
180 секунди. Достатъчно, 3а да осъзнаеш, че имаш сили да повярваш в себе си, в другите и най-вече в любовта.
Понякога се случва неочакваното.
Понякога се появява човек, заради когото си струва да престъпиш собствените си правила.

Информация за автора

Джесика Парк е успешна и добре продавана авторка на над петнайсет романа, сред които Flat-Out Love и Left Drowning. Израства в Бостън и околностите, учи в Макалистър Колидж в Сейнт Пол, Минесота. След като прекарва четири години в скования от студ север, като включително преживява една паметна снежна виелица навръх Хелоуин, решава да се преориентира към по-топли места. Понастоящем живее в сравнително мекия откъм климат щат Ню Хампшър със съпруга си, сина си, две кучета и котка. Признава, че посвещава неприлично много време на мисли за рокаджии и техните китари, за кофеинови напитки с много компоненти и за тропически ваканции.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Jessica Park
180 Seconds (2017)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2