Беа Нади
Приказки за Боговете

Автор
Беа Нади
Заглавие
Приказки за Боговете
Издателска поредица
Езотерична фантастика
Авторска серия
Приказки за боговете №1
Тип
роман (не е указано)
Националност
българска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Българска фантастика
Жанр
Фентъзи
Теми
Езотерика
Редактор
Иван Петров
Художник
Апостол Апостолов
Издател
Хелиопол
Град на издателя
София
Година на издаване
1996
Адрес на издателя
бул. „Цариградско шосе“ №113, ет. 8
Носител
хартия
Брой страници
440
Подвързия
мека
Цена
без сведение за цена
ISBN
954-578-102-5
УДК
886.7-312.9
Анотация

Езотеричната фантастика е един нов клон в направлението на фантастиката на 20 век. На прага на 21 век, когато съзнанието на съвременния читател се разширява с невероятни темпове с помощта на масмедиите и по специално мултимедията, езотеричната фантастика ще играе определна роля за еволюцията на човека, за неговото себеосъзнаване и проникване в тайните на Космоса — вътрешен и външен. С настоящата книга, трилогията „Приказки за боговете“, издателство „Хелиопол“ продължава започнатата линия с книгите на Хуан Хосе Бенитес „Завещанието на Йоан“ и „Бунтът на Луцифер“. „Приказките“ за пръв път докосват пред българския читател една тема проектирана в митологичен план чрез „Пръстенът на Нибелунгите“. „Пръстенът“, „Камъкът на мъдростта“, съществуват ли те, връзката им с историята на нашата планета, всичко това е поднесено със средствата на езотеричната фантастика.

Съществата на Земята са създадени от Веова с помощта на Камъка на мъдростта и Силите на дясната страна. Но вселенските закони не позволяват едностранно разполагане на силите и Земята привлича от хаоса Силите на лявата страна. Системата е пред гибел. <br /> Първият помощник на Веова — Сатара— му предлага да създадат нова система с равномерно разпределение на Силите. Веова не се съгласява. Сатараоткрадва Камъка и построява на Сатариус физическа система само с достъпните му Сили на лявата страна. Но и тук възникват проблеми като на Земята. Веова и Сатара` търсят начини да спасят системите си…
Конфликтът между двамата Създатели е основата на проблемите на техните творения. Решавайки го, те спасяват системите си.

Съдържание

Приказка* за Камъка…5
Приказка за сълзите…153
Приказка за Боговете…299
* Това са приказки за един необуздан стремеж към издигане над общото, един полет на индивидуалността. И все пак в основата на този стремеж стои копнежът към сливане с другите, към щастието „да бъдеш заедно“, към заличаване на същата тази индивидуалност и ново потапяне в общността.
Откъснал се от Източника, духът се усъвършенства, за да се върне един ден отново към него, постигайки една no-висша степен на хармония.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Лични сайтове

Корици 2