Даниъл Силва
Челистката

Автор
Даниъл Силва
Заглавие
Челистката
Авторска серия
Габриел Алон №21
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Конспиративен трилър, Шпионски трилър, Мистерия, Боен екшън
Теми
Съспенс
Преводач
Коста Сивов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2022
Отговорен редактор
Ивелина Балтова
Коректор
Недялка Георгиева
Оформление на корица
Георги Станков
Компютърна обработка
Нина Николова
Издател
ИК „Хермес“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2022
Адрес на издателя
ул. „Богомил“ № 59
Печат
„Алианс Принт“ ЕООД
Носител
хартия
Излязла от печат
12.04.2022 г.
Печатни коли
24
Формат
84/108/32
Брой страници
384
Подвързия
мека
Цена
17.95 лв./9.20 €
ISBN
978-954-26-2151-5
Анотация

Някога най-богатият човек в Русия, Виктор Орлов сега живее в изгнание в Лондон, но не се отказва от кръстоносния си поход срещу властимащите в Кремъл. Той многократно се е разминавал на косъм от смъртта, но една дъждовна лятна вечер руските тайни служби успяват да премахнат името му от списъка си с мишени.
Орлов е открит в кабинета си, а тялото му и купчина документи са покрити със смъртоносното нервнопаралитично вещество новичок. Полицията установява, че документите са били донесени от разследващата журналисткa Нина Антонова, която напуска Лондон малко след това. От британското разузнаване смятат, че тя е обучен убиец, успял да проникне през защитата на Орлов и да го неутрализира.
Габриел Алон, който не е забравил, че дължи живота си на Виктор, обаче е на мнение, че колегите му допускат огромна грешка. Той се впуска в преследване на истината от Лондон до Амстердам и Женева и открива неочакван съюзник в лицето на красивата челистка Изабел.
Легендарният шпионин се изправя срещу най-опасния си враг: руския президент. Той възнамерява да подкопае устоите на демокрацията и да промени облика на света. Но дали може да бъде спрян?

Информация за автора

Даниъл Силва е носител на награди и първи в класацията на автори на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, сред които „Невероятният шпионин“, „Знакът на убиеца“, „Време за убиване“, „Художникът убиец“, „Английският убиец“, „Изповедникът“, „Смърт във Виена“, „Принцът на огъня“, „Пратеникът“, „Агентът“, „Московска афера“, „Предателят“, „Аферата Рембранд“, „Портретът на един шпионин“, „Падналият ангел“, „Английското момиче“, „Крадецът“, „Английският шпионин“, „Черната вдовица“, „Къщата на шпионите“, „Другата жена“ и „Новото момиче“ (2019 г.). Той е най-известен с дългогодишната си серия трилъри, в които главен герой е шпионинът и реставратор на произведения на изкуството Габриел Алон. Книгите на Силва получават високи оценки от критиците по цял свят и са преведени на повече от трийсет езика. Той живее във Флорида със съпругата си, телевизионната журналистка Джейми Гангъл, и техните близнаци — Лили и Николас.

Бележки

Празни страници — 8, 10.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Daniel Silva
The Cellist
(Book 21 in the Gabriel Allon series)
Copyright © 2021 by Daniel Silva

Въведено от
sqnka
Създадено на
Обновено на
Източници
Излязла от печат - източник book.store
Информация за автора - източник сайта на издателството
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Лични сайтове Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2