Луиз Пени
По-добър човек

Автор
Луиз Пени
Заглавие
По-добър човек
Авторска серия
Разследванията на инспектор Гамаш №15
Тип
роман (не е указано)
Националност
канадска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Криминална проза
Преводач
Анелия Петрунова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2022
Редактор
Виктория Иванова
Художник
Радослав Донев
Коректор
Вихра Манова
Компютърна обработка
Мая Яначкова
Издател
СофтПрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2022
Адрес на издателя
ул. „Данаил Дечев“ 6
Печат
ФолиАрт ООД
Носител
хартия
Печатни коли
29
Формат
60/84/16
Брой страници
464
Подвързия
мека
Цена
19,99 лв.
ISBN
978-619-151-800-5
Анотация

Главен инспектор Гамаш се завръща в Sûreté du Québec. На пръв поглед старият пост му пасва като ръкавица, но скоро се оказва, че за да се справи с новите предизвикателства, ръкавицата трябва да е желязна.
След като веднъж си стоял най-отгоре, тези отдолу трудно те приемат за равен. След като години наред някой те е следвал, изглежда почти невъзможно да те поведе. Дори ако този някой ти е по-близък от син. Дори ако е Жан Ги Бовоар.
Краткият срок, в който Гамаш и Бовоар са принудени да си поделят ръководството на отдел „Убийства“, се оказва катастрофален. Не заради отношенията им, а заради заплахите отвън.
Квебек е изправен пред чудовищно наводнение, в социалните медии валят непрестанни атаки срещу Гамаш, а трагичното изчезване на една млада жена е поредният случай, който се нуждае от щателно разследване. И когато наводнението довлича в покрайнините на Трите бора труп, за Арман Гамаш става все по-трудно да не приема престъплението лично.
Докато се опитва да е крачка напред във всяка от кризите, той все по-често мисли за човешката природа, за „Моби Дик“ и истините, примесени с коварство. А в сърцето му безмилостно тупти един въпрос: Какво би направил, ако убиецът на собственото ти дете остане ненаказан?

Информация за автора

Луиз Пени е канадска журналистка и писателка, която още с първия си роман от поредицата за инспектор Гамаш получава единайсет литературни награди, включително „Артър Елис“, „Бари“, „Антъни“ и „Дагър“. Пени е единствената в света осемкратна носителка на литературния приз „Агата Кристи“ и е удостоена с Ордена на Канада за приноса й в литературата и канадската култура. Романите й са преведени на повече от трийсет езика и са издадени в многохилядни тиражи.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Louise Penny
A Better Man (2019)
(Book 15 in the Chief Inspector Gamache series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 3