Даяна Джованацо
Аз съм Анита Гарибалди

Автор
Даяна Джованацо
Заглавие
Аз съм Анита Гарибалди
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести
Жанр
Исторически любовен роман
Преводач
Татяна Атанасова Виронова
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Биляна Гаврилова
Коректор
Биляна Гаврилова
Оформление на корица
Габриела Стайкова Стайкова
Предпечатна подготовка
Студиото на А
Издател
ИК „Кръгозор“
Град на издателя
София
Година на издаване
2020
Адрес на издателя
ул. „Александър Жендов“ №6, ет. 3
Печат
Алианс Принт
Носител
хартия
Печатни коли
23,5
Формат
60×90/16
Брой страници
376
Подвързия
мека
Цена
20,00 лв.
ISBN
978-954-771-436-6
УДК
821.111(73)-311.6
Анотация

„Съдбата си играе с нас безспир, подхвърля ни с ръцете си. Готова съм да платя за сторените грехове, както всички ще платим. Дори повече. Но съм благодарна за семейството, което тя ми подари.
И за моя Жозе… Аз бях неговото съкровище, той — моят съпруг, любим, баща на децата ми.
Изгнаник, лидер на бразилската борба за независимост, борец за свобода и за обединението на родната си Италия. Ние двама бяхме свързани не просто със сърцето и душата. Ние бяхме родени един за друг. Сродни души — една любов, една страст, една кауза и много битки…“
Завладяващ разказ за голямата любов между Анита Гарибалди и Джузепе Гарибалди. За живота им, изпълнен с битки, превратности, смърт, загуби и победи. За общия им път, който ги води от обширните пампаси на Южна Бразилия, през морските сражения и гостоприемния Монтевидео, подслонил всички средиземноморски емигранти, за да стигнат до жадуваните брегове на Италия и да поведат хората в битка за независимостта и обединението й.
Исторически роман за Анита Гарибалди — бразилката с независим дух, съчетала в себе си мъжката сила и смелост с женската нежност и очарование.Без колебание тя поема грижите за ранените, участва в сраженията наравно с мъжете, събира доброволци за армията на Гарибалди — „червените ризи“. А когато остава с децата си в тила на военните действия, организира и вдъхновява жените да се включат в борбата за свобода. Анита е феминистка икона и една от най-почитаните исторически фигури на Южна Америка и на Италия, променила хода не само на своя живот, но и на хората от два континента.

Информация за автора

Даяна Джованацо е американка с италиански произход. Запленена е от историята и има ненаситна страст към пътешествията. Освен че пише романи, е съосновател на „Вино, жени и думи“ — седмичен литературен подкаст с интервюта с писатели на чаша вино. Президент е на клона на Националната асоциация за дамска литература в Лос Анджелис. Живее в Лос Анджелис със съпруга си и любимите им кучета.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Diana Giovinazzo
The Woman in Red (2020)

Въведено от
Regi
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2