Пол Уейд
Тренировките на затворника

Автор
Пол Уейд
Заглавие
Тренировките на затворника
Подзаглавие
Упражнения с тежестта на тялото за преодоляване на всяка слабост, животинска сила и издръжливост
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Ръководства и самоучители
Преводач
Цветан Убенов
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Мариана Василева
Оформление на корица
Андрей Козарев
Издател
Издателство Аратрон
Град на издателя
София
Година на издаване
2014
Носител
хартия
Брой страници
376
Подвързия
мека
Цена
25 лв.
С илюстрации
да
ISBN
978-954-626-424-4
УДК
796.015(035)
Анотация

За да станете невероятно силни, не ви трябват щанги, дъмбели и скъпи тренажори. Всичко от което наистина се нуждаете, е собственото ви тяло, няколко прости упражнения и график. Можете да станете силни като Херкулес, мускулести и здрави, без каквото и да е специално оборудване. Нуждаете се единствено от правилния метод, който се основава върху традиционните, древни форми на тренировка. През вековете този метод многократно е доказвал, че може да превърне хилавите момчета в железни мъже и бойци. Този метод се нарича калистеника на постепенното напредване — изкуството за използване на тялото за максималното му физическо развитие. Терминът калистеника е образуван от древногръцките думи калос — красота и стенос — сила. До средата на ХХ век най-силните атлети са развивали своята сила с помощта на старата школа на калистениката и са ставали все по-силни — без никакви добавки, анаболни стероиди и без претоварени и увредени стави. По своята същност калистениката представлява изкуството за използване на собственото тегло и инерцията на тялото като средство за максимално развитие на силата и атлетическите способности на човека. Ето някои от основните предимства на тренировката със собственото тегло: изисква съвсем малко оборудване; развива полезни, функционални атлетически качества; развива максимално силата; предпазва и заздравява ставите; нормализира и регулира нивото на мазнините в тялото.
В тази книга са представени шест основни движения и тяхното поетапно изпълнение с нарастваща трудност в десет отделни упражнения. С тяхна помощ можете да работите за всички мускули на тялото, така че те да бъдат здрави и добре изразени, без да претоварвате и увреждате ставите. Крайната цел на „Тренировките на затворника“ е да ви научи как да изпълнявате лицеви опори на една ръка, клякане на един крак, набиране на лост на една ръка, повдигане на изпънати крака от вис, падане в мост от стоеж и връщане в стоеж от мост, лицеви опори на една ръка от стойка на ръце. Тези техники ще развият цялото ви тяло, а не само отделни аспекти от физиката ви, така че да разкриете своята първична, животинска способност и да освободите заключената в тялото ви огромна сила.
Независимо от името си, тази книга не е предназначена само за затворници — от нея може да се възползва всеки, който иска да стане изключително силен, да бъде в много добра физическа форма и в превъзходно здраве. Изпълнете се с непоколебима решителност и се превърнете в един от тези атлети!

Информация за автора

На голяма част от снимките в тази книга, илюстриращи упражненията, е великолепният атлет Джим Батхърст. Джим посвещава повече от десет години на акробатиката. Обединява страстта и опита си и създава BeastSkills.com, сайт, на който можете да намерите най-доброто от тренировките със собственото тегло. BeastSkills.com е добре приет от фитнес средите и Джим получава много покани да води международни семинари. Притежава свидетелство за специалист по силови тренировки (CSCS) от Националната асоциация за силови тренировки (NSCA). В момента живее във Вашингтон и работи като личен треньор.

Съдържание

Предговор…11
Част I. ВСТЪПЛЕНИЕ
… Глава 1. Въведение: Пътуването на силата…15
… Глава 2. Старата школа на калистениката: Изгубеното изкуство на силата…26
… Глава 3. Манифест на затворника: Тренировката със собственото тегло и съвременните методи…38
… Глава 4. Тренировките на затворника: За книгата…53
Част II. ВЕЛИКОЛЕПНАТА ШЕСТОРКА: ДВИЖЕНИЯ НА СИЛАТА
… Глава 5. Лицеви опори: Бронирани гърди и стоманени трицепси…65
… Глава 6. Клякане: Подемната сила на бедрата…109
… Глава 7. Набирания: Четирикрилен гардероб и здрави бицепси…157
… Глава 8. Повдигане на краката: Мечтаните шест плочки…202
… Глава 9. Мостът: Подготви гръбнака за битка…246
… Глава 10. Лицеви опори от стойка на ръце: Здрави, мощни рамене…292
Част III. САМОСТОЯТЕЛНА ТРЕНИРОВКА
… Глава 11. Мъдростта на тялото: Железните принципи…337
… Глава 12. Практиката: Тренировъчни програми…358
Благодарности…375

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Paul "Coach" Wade
Convict conditioning (2009)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Източници
УДК е взето от COBISS за втория том
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2