Хорхе Букай, Силвия Салинас
Да продължа без теб

Автор
Хорхе Букай, Силвия Салинас
Заглавие
Да продължа без теб
Националност
аржентинска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни романи и повести
Жанр
Съвременен роман (XXI век)
Преводач
Мариана Георгиева Китипова
Език, от който е преведено
испански
Година на превод
2013
Отговорен редактор
Вера Янчелова
Коректор
Недялка Георгиева
Оформление на корица
Георги Атанасов Станков
Компютърна обработка
Ана Цанкова
Издател
Издателска къща „Хермес“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
ул. „Богомил“ №59
Печат
Печатница „Полиграфюг“ АД — Хасково
Носител
хартия
Печатни коли
17
Формат
84/108/32
Брой страници
272
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
11,95 лв.
ISBN
978-954-26-1232-2
УДК
860(82)-31
Анотация

Една история за раздялата и търсенето на истинската любов.
Ирене е известен психотерапевт, която се занимава с проблемите на двойките и изследва механизмите на любовта. Стреми се да помогне на своите пациенти да съживят своята връзка. А ако това е невъзможно, помага им да се справят с раздялата и да продължат нататък. Самата Ирене има хубав и уреден живот. Или поне така смята до деня, в който намира в джоба на мъжа си фактура от хотел, който е посетил с друга жена.
От този момент на Ирене ще й се наложи да приложи на практика собствените си съвети. Дали наистина е толкова лесно да сложиш край на една дългогодишна връзка? Да приемеш „цивилизовано“ раздялата? Да се примириш с краха на мечтите си? Как да започнеш отначало, когато сърцето ти е разбито?
Животът ще я постави в различни ситуации, които ще я накарат да преоткрие себе си, и ще й припомни, че любовта към другите се подхранва и възражда от любовта към самия себе си.

Интелигентно, мъдро и с чувство за хумор, авторите на „Да се обичаме с отворени очи“ ни показват как да се научим да слушаме сърцето си и да върнем искреността в отношенията си. Не пропускат и да ни напомнят, че любовта никога не остава в статично състояние. Винаги израства или умира и затова постоянно трябва да бъде обгрижвана и подхранвана. Единствено непрекъснатото й култивиране — понякога на благоприятна почва, друг път на неравни местности, позволява да минем по моста, свързващ настоящето с бъдещето.

Информация за автора

Известният аржентински писател и психотерапевт Хорхе Букай е една от онези личности, които са щастливи, че „сами са изградили себе си“, и твърди, че първият му университет е бил самият живот. Започнал е да работи на тринайсетгодишна възраст и е упражнявал всякакви професии: продавач, таксиметров шофьор, клоун, възпитател, актьор… Завършил е медицина и е специализирал гещалтпсихология. В момента съвместява писателската си дейност с преподавателска работа в Университета в Буенос Айрес и професионална работа като психотерапевт. Заедно с това води курсове и семинари по цял свят и най-вече в испаноговорещи държави — като Чили, Мексико, Коста Рика и Испания, където е редактор на списание „Здрав дух“.
Книгите на Хорхе Букай са преведени на повече от 30 езика и се радват на огромен читателски интерес.
Силвия Салинас е завършила психология в Университета в Буенос Айрес. Специализирала е психотерапия на двойките и гещалттерапия. Управлява медицински център в Буенос Айрес, където води курсове по духовна психология, ръководи семинари за обучение на терапевти и се занимава с индивидуална терапия, терапия на двойки и групова терапия. В работата си Силвия Салинас съчетава психотерапия с будистки практики.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Jorge Bucay, Silvia Salinas
Seguir sin ti (2009)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 4