Людмила Филипова
Стъклени съдби

Автор
Людмила Филипова
Заглавие
Стъклени съдби
Тип
роман (не е указано)
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни български романи и повести
Отговорен редактор
Иванка Томова
Технически редактор
Божидар Стоянов
Оформление на корица
Любомир Пенов
Предпечатна подготовка
Мирослав Стоянов
Издател
Сиела софт енд паблишинг АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2008
Адрес на издателя
бул. „Патриарх Евтимий“ №80А
Носител
хартия
Печатни коли
30,25
Формат
60/90/16
Брой страници
484
Подвързия
мека
Цена
15,00 лв.
С илюстрации
да
ISBN
978-954-28-0191-7
УДК
886.7-312.4
Анотация

„Стъклени съдби“ е третият роман на Людмила Филипова. Първата й книга „Анатомия на илюзиите“ само за година бе преиздадена четири пъти. Вторият й роман „Червено злато“ за месеци се превърна в една от най-продаваните български книги, като достигна петцифрени тиражи. В момента се създава и филм по нея.
Стъклени съдби е роман, който описва драматичната история на две близначки и едно момче, създадени от едни биологични родители, но родени от три различни майки. Напрегнатото действие се развива на територията на пет страни. Чрез съдбите на героите си авторката разкрива реалните рискове от опасната игра на хората да изземват все по-смело функциите на Господ, като създават „поколение по поръчка“. Възможно ли е човек сам да промени хода на еволюцията си? И ако да, в каква посока?
Фабрики за хора и клиники за репродуктивни технологии вече предлагат на пациентите си не само бебета, но и възможност да изберат потомството си по каталог. Повече от четири милиона бъдещи деца, заченати „в стъкло“ и замразени в течен азот, чакат да бъдат избрани, родени или убити. Те може да стоят с десетилетия на минус 196 градуса. Между тях има потенциални братя, сестри, близнаци. Специалистите вече произвеждат ембриони и по поръчка. Някои хора са готови на всичко, за да получат каквото искат и да променят съдбата си. Повечето от тях обаче никога не разбират, че с действията си променят не само своята съдба, но и тази на нечия неродена душа. Която ще нарекат свое дете.
В „Стъклени съдби“ за първи път се разкриват мащабите и рисковете от безконтролната търговия с генетичен материал и особено с човешки ембриони.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии

Корици 2