Ани Шакарян
Вкуснотека • с Ани Шакарян

Автор
Ани Шакарян
Заглавие
Вкуснотека
Заглавие на том
с Ани Шакарян
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
второ
Категория
Кулинария
Редактор
Елена Можолич
Отговорен редактор
Елеонора Гаджева
Художник
Ирина Стоилова, Ани Шакарян
Коректор
Мариана Пиронкова
Оформление на корица
Добродана Попова
Предпечатна подготовка
Издателство „Вакон“
Издател
Издателство „Вакон“
Град на издателя
София
Година на издаване
2021
Носител
хартия
Печатни коли
18
Формат
140/210
Брой страници
288
Подвързия
твърда
Цена
38 лв.
С илюстрации
да
ISBN
978-619-7300-49-9
Анотация

Ани Шакарян е автор на един от най-апетитните и популярни блогове -„Вкуснотека“. Кулинарията е нейна страст и хоби, а доволното небце на десетки хиляди последователи вече осем години потвърждава уменията й на изкусен готвач и умел експериментатор в кухнята.
Израснала в семейство на забележителни кулинари, които майсторски балансират между традициите в българската кухня и неповторимите вкусове на арменските ястия, тя с финес забърква най-доброто от двете култури, като за финал добавя щипка любов и лъжичка здраве във всяка рецепта. Най-верните помощници в кухнята и страстни дегустатори са двете й прекрасни дъщери — Аида на 10 години и Беатрис на 6 години, а съпругът й е най-добрият съветник и морална подкрепа.
В професионален план кариерата й е много далеч от кулинарията. Семейство Шакарян се занимава с часовникарство и търговия с часовници от 40 години.
Това, което събира двете поприща в живота на Ани — кулинарията и часовникарството, са стремежът към съвършенство, вниманието към детайла, отстояването на качеството и съхраняването на семейните ценности и традиции. Предлагаме ви да си сверите часовниците с нейното вкусно меню.
В книгата са подбрани най-добрите рецепти от кулинарния блог „Вкуснотека“. 111 от най-четените и приготвяни ястия, разделени по категории: Предястия, Супи, Салати, Основни ястия, Десерти и торти и Арменски рецепти. Книгата съдържа и специален комплимент към всички мои читатели — 14 изцяло нови рецепти, сред които легендарната торта Микадо, домашна гранола, пролетен киш с лапад и бекон, лятно гаспачо, вкусно предястие от запечени скариди с хрупкава билкова коричка, божествена гъбена супа, любимите ми пълнени печени патладжани с кайма и домати, забележителната арменска ябълкова торта, както и моя абсолютен фаворит — торта крънчи карамел с ягоди, и още, и още невероятно вкусни рецепти.

Съдържание

Въведение…7
Предястия…11
Супи…43
Салати…71
Основни ястия…95
Десерти и торти…163
Арменска кухня…255

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Блогове Книжарници
Промени

Корици 4