Дан Смит
Находката

Автор
Дан Смит
Заглавие
Находката
Тип
роман
Националност
българска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Българска историческа проза
Жанр
Криминална литература, Исторически роман, Съвременен роман (XX век)
Предпечатна подготовка
Филип Папратилов
Издател
Издателство „Нов човек“
Град на издателя
София
Година на издаване
2023
Адрес на издателя
1303, ул. „Антим I“ №28
Носител
хартия
Брой страници
378
Подвързия
мека
Цена
19,90 лв.
ISBN
978-954-407-568-2
УДК
821.163.2-31
Анотация

Участта на Пилат Понтийски никак не се очертава като розова. Той е извикан да отговаря пред императора за последните размирици в поверената му провинция. За да се подготви за тази трудна задача, той събира в едно ковчеже ценни свитъци и пари. Но става така, че ковчежето се отправя в друга посока и се губи, но не съвсем — то попада в ръцете на друг римски военен.
Много векове по-късно е намерено от даровития испански археолог Хосе Мария Аранда, който се опитва да го продаде на църквата. Но попада на хора, които никак не искат това да се случи. Хора, които не се церемонят много и са готови на всичко, за да се докопат до безценната находка. Хосе трябва да бяга, преследван по петите от професионални убийци. Среща се с красивата Кармен, която набързо става част от неговата драма.
Следват срещи с нови хора, които помагат на Хосе да се скрие от своите преследвачи. Те му показват с поведението си непозната за него представа за смисъла на живота. Всичко това не може да не причини дълбока промяна у него относно ценностите, които има.
Някой ни е приготвил голямо наследство, което чака да го открием и да разберем кои сме и защо сме тук. Една вълнуваща история за вярата, за смирението и истината, която спасява.

Съдържание
  1. Свитъците на Пилат…7
  2. Находката…95
  3. Манастирът…198
  4. Развръзката…345
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2