Георги Стоянов
Черната роза

Автор
Георги Стоянов
Заглавие
Черната роза
Тип
роман
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни български романи и повести
Отговорен редактор
Тодор Пичуров
Стилов редактор
Димил Стоилов
Коректор
Юлиана Василева
Оформление на корица
Георги Атанасов Станков
Компютърна обработка
Ана Цанкова
Издател
Издателска къща „Хермес“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2011
Адрес на издателя
ул. „Богомил“ №59
Печат
Печатница „Полиграфюг“ АД — Хасково
Носител
хартия
Печатни коли
12
Формат
84/108/32
Брой страници
192
Подвързия
мека
Цена
9,95 лв.
ISBN
978-954-26-1042-7
УДК
886.7-31
Анотация

В залеза на дните си Матей Аршинков си спомня за отминалите години, малките радости и големите горчивини, които животът му поднася. Въпреки усилията и надеждите на семейство Аршинкови, синът им Борислав не успява да стане уважаван лекар. Вместо това, хаотичният му любовен живот и непостоянството му го оставят с два неуспешни брака зад гърба му и планина от разочарование на плещите на семейството. В опит да се откъсне от неуспехите на миналото си и обърканото си настояще, Борислав решава да замине за САЩ, където да започне отначало. Вместо американската мечта обаче, посреща го трънливата пътека на неуспеха и бездушието на свят, управляван от парите.
Борислав трябва сам да направи равносметка на живота си и да преосмисли отношенията с най-близките си. Историята му разглежда сблъсъка между поколенията и деликатните връзки в семейството, прошката и изкуплението. Ще може ли блудният син да намери път обратно към себе си и хората, които е огорчил?

Информация за автора

Георги Стоянов е роден през 1931 г. в село Конуш, Пловдивска област. Завършва СУ „Климент Охридски“ — специалност българска филология. Работи като преподавател, репортер, дългогодишен редактор в издателство „Христо Г. Данов“ и списание „Тракия“. Под негова редакция излиза и първото издание на „Диви разкази“ на Н. Хайтов.
Автор е на романи, повести, сборници с разкази и пиеси, които са отличавани с много награди. Георги Стоянов е и носител на орден „Кирил и Методий“ за принос към културата и изкуството.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2