Джон Бейнс
Тайното учение

Автор
Джон Бейнс
Заглавие
Тайното учение
Подзаглавие
Херметическа философия
Издателска поредица
Ars Hermetica
Националност
американска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Езотерика и астрология
Жанр
Философия
Теми
Окултизъм
Преводач
Неза Михайлова, Илиян Лолов
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
1995
Оформление на корица
MagicaSoft
Предпечатна подготовка
Славян Митов
Издател
Екслибрис
Град на издателя
София
Година на издаване
1995 (не е указана)
Печат
ДФ „Балкан прес“
Носител
хартия
Брой страници
160
Подвързия
мека
Цена
80 лв.
УДК
141.33
Анотация

Човечеството има два различни произхода. Единият е животински, земен, а другият — човешки, извънземен.
В древността извънземни хора, физически също като нас, но с несравнимо по-висока степен на развитие, посетили нашата планета. През своята дълга еволюция те успели да въплътят в себе си много от божествените качества на Великия архитект и Висш алхимик на Вселената. Способностите им достигнали такова ниво, че днес бихме ги възприели като богове.
Пришълците незабелязано се смесили с останалата част от човечеството. Преки наследници на тази висша раса са розенкройцерите. Те са пазители на тайното учение, известно в своята най-откъслечна, минимална форма като окултизъм…
Наред с основните принципи на розенкройцерския окултизъм, Джон Бейнс дава и практически инструкции за постигане на материално и духовно превъзходство, овладяване на вътрешния свят, развитие на съзнанието, възпитание на волята, секса, въображението и разума.

Информация за автора

Джон Бейнс е съвременен американски автор. Творчеството му е посветено на изучаването на една практическа и действена философска система, основана на езотеричните принципи на Триславния Хермес, най-големия мъдрец на древен Египет.
„Тайното учение“ е първата книга на Джон Бейнс, която изследва вътрешния свят на човека и отношенията му с околната среда. Виждането на автора съчетава съвременни психологически теории с древна философска мъдрост. Следващите книги от тази поредица — „Хипсосъзнание“, „Звездният човек“ „Науката за любовта“, „Съществува ли жената?“ „Развитие на вътрешния свят“- задълбочават разбирането за природата на човека и универсалните закони. Произведенията му са издавани в САЩ, Латинска Америка и Европа.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

John Bainesl
The Secret Science

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2