Грег Кийс
Тронът на Базилиск

Автор
Грег Кийс
Заглавие
Тронът на Базилиск
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Теми
Американска литература (САЩ и Канада)
Преводач
Милена Тодорова
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2023
Редактор
Десислава Иванова
Коректор
Десислава Иванова
Оформление на корица
Виктория Видевска
Предпечатна подготовка
Виктория Видевска
Издател
Издателство „Ерове“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2024
Адрес на издателя
бул. „Искърско шосе“ №19, ет. 2, офис 21
Печат
Art Eternal Print Ltd
Носител
хартия
Брой страници
430
Подвързия
мека
Цена
25 лв.
ISBN
978-619-7736-91-5
УДК
821.111(73)-312.9
Анотация

„Господар и командир“ се среща с „Игра на тронове“ и „Карибски пирати“
        
Векове наред тези на Трона на Базилиск са управлявали всеки континент, брутално поробвайки човешката раса. Сега, след безкрайни войни, трите човешки империи Офион, Велеса и Моджал са отблъснали демоничните дреху обратно в родината им и са се обединили за една последна, епична битка, за да ги победят завинаги. Предишните им опити са били неуспешни и дяволските оръжия и тъмната магия на дреху винаги са триумфирали. Базилиск остава незавладян.
Начело на своята търговска флота, в името на хората Аластор Невелон и неговият син Креспин отплават към врага — този път със свои собствени тайни оръжия. Дреху не са единствените, които използват измама или се поддават на амбицията. Аластор е принуден да изпрати дъщеря си Крисанта в столицата Офион Магне като „жест“ на лоялност. Сигурен в предателството в самата империя, на която служи, Аластор го прави, без да се съпротивлява. В края на краищата, който контролира Базилиск, контролира света.
Крисанта трябва да използва изключителния си интелект, за да открие какви заговори и тайни се крият в сърцето на Офион. Едно опасно място, където придворният етикет прикрива убийствени намерения.
Докато нациите се сблъскват и избухва война, истинският ключ към победата над дреху може да се крие в отдалечен планински замък в ръцете на разбойник, известен като Хрътката, и Амолита, младата робиня на магьосник, по-древен от всяка нация и чиято истинска лоялност е неизвестна.

Информация за автора

Грег Кийс е роден на 11 април 1963 г. в Меридиан, Мисисипи.
През 1995 г. продава първия си роман „Воднороден“. Оттогава има над трийсет публикувани романа. Негови поредици са: дуологията „Избраникът на промяната“, тетралогията „Епоха на безумие“, „Кралство от бодли и кости“ и трилогията „Високо и далеч“. Самостоятелни произведения включват „Отпечатъци в небето“ и сборника с разкази „Хрътки от пепел“.
Имал е привилегията да пише в екип за: „Междузвездни войни“, „Вавилон 5“, „Планетата на маймуните“, „Отмъстителите“ на „Марвел“, „Древните свитъци“, ХСОМ, „Огненият пръстен“. Написал е също новелите за филмите „Интерстелар“, „Годзила: Кралят на чудовищата“ и „Годзила срещу Конг“. Също така е написал комикса „Годзила: владение“.
Живее със семейството си в Савана, Джорджия.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Greg Keyes
The Basilisk Throne (2023)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2