Барбара Абел
Майчин инстинкт

Автор
Барбара Абел
Заглавие
Майчин инстинкт
Тип
роман
Националност
френска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Психологически трилър, Съвременен роман (XXI век)
Теми
Екранизирано
Преводач
Елена Кодинова
Език, от който е преведено
френски (не е указано)
Година на превод
2023
Редактор
Евгения Мирева
Оформление на корица
„Megachrom“
Предпечатна подготовка
ИК „Бард“ ООД — Саша Йорданова
Издател
ИК „Бард“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2024
Печат
„Алианс Принт“
Носител
хартия
Излязла от печат
03.06.2024
Формат
84/108/32
Брой страници
288
Подвързия
мека
Цена
19,99 лв. / 10,20 €
ISBN
978-619-03-0277-3
Анотация

Романът е филмиран с участието на Ан Хатауей и Джесика Частейн.

Това е историята на две семейства — приятели и съседи — които след трагичен нещастен случай се превръщат в смъртни врагове.
Давид и Летисия Брюнел и Силван и Тифен Жьонио са неразделни приятели и съседи в красиво и спокойно предградие. Синовете им Мило и Максим, родени в една и съща година, растат заедно и са близки като братя. Но когато Максим умира при нещастен случай, идиличният им свят се срутва. Силван и Тифен, родителите на Максим, са погълнати от скръб и горчивина, а Летисия е измъчвана от вина за ролята си в трагедията. Скоро семействата почти не си говорят, макар на повърхността да са учтиви.
След това Мило претърпява поредица от мистериозни „инциденти“, което прави Летисия подозрителна. Дали бившите им най-добри приятели се опитват да ги накажат, като заплашват сина им? Докато обхванатата от все по-голяма параноя Летисия трескаво се опитва да защити Мило, и малкото останало приличие между двете семейства се превръща в неприкрита враждебност. Въобразява ли си Летисия? Или Силван и Тифен тайно заговорничат да си отмъстят… и ако е така, кой ще си плати?

Барбара Абел се гмурва в най-дълбоките и мрачни кътчета на сърцата и умовете на своите герои, за да изследва границите на тяхното приятелство, всепоглъщащата сила на майчината любов, както и до какви крайности могат да ни доведат омразата, страхът и отмъстителността. Напрегнат и спиращ дъха, с изненадващ обрат на финала, „Майчин инстинкт“ ще ви държи в напрежение до последната страница.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Barbara Abel
Derrière la Haine (2012)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2