Луси Гоучър
На ръба

Автор
Луси Гоучър
Заглавие
На ръба
Тип
роман (не е указано)
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Психологически трилър
Преводач
Антоанета Тошева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2023
Редактор
Теодора Къцова
Отговорен редактор
Ива Цонева
Коректор
Вера Балабанова
Оформление на корица
Биляна Славкова, Kontur Creative
Предпечатна подготовка
Румяна Панджарова
Издател
AMG Publishing
Град на издателя
София
Година на издаване
2024
Печат
„Ропринт“ ЕАД
Носител
хартия
Излязла от печат
08.03.2024
Печатни коли
31,5
Формат
60/90/16
Брой страници
504
Подвързия
мека
Цена
24,95 лв.
ISBN
978-619-7494-67-9
Анотация

Сестра й е мъртва.
Тя ли е следващата?

„В един момент човек може да си тананика коледни песни, да танцува в кухнята, да бъде изпълнен с милион надежди за бъдещето — а на следващия ден да гръмне новината, че се е самоубил. Така, както стана с Попи.“

Всички казват, че Попи е скочила.
Клементин Харис е съсипана след неочакваното самоубийство на сестра си Попи. Шест месеца след нещастното събитие тя се опитва да се върне обратно към нормалния си живот. Нейната красива, креативна сестра, със слънчева усмивка, е скочила от ръба на скала. Това е заключението на разследващите. Така мисли и Клементин. До деня, в който се появява Даниел.
Всички казват, че сестра му е скочила.
Една нощ, докато е на смяна като доброволец в Телефона на доверието, Клементин провежда разговор, който преобръща представите й за всичко. Човекът от другата страна на линията е Даниел Бъртън, чиято сестра Рейчъл споделя съдбата на Попи. Но той има доказателства, че сестра му е била жертва на жестоко убийство. И никой не му вярва.
Понякога е по-лесно да повярваш на лъжата.
Ако казаното от Даниел е истина, възможно ли е Попи да не е сложила сама край на живота си? Дали не е била… бутната от ръба на скалата?
Ами ако истината е пред очите на Клементин?
Двамата започват собствено разследване, което се превръща в надпревара с времето. Твърде много съвпадения и съмнителни ситуации карат Клементин да се замисли дали не полудява. И в един миг всеки от обкръжението й се превръща в заподозрян.

        „На ръба“ е трилър, в който обратите дебнат от всяка страница, а мистерията няма да ви остави да мигнете, докато не стигнете до истината.

Информация за автора

Луси Гоучър е родена и израснала в Уърдинг и често може да я видите да се разхожда по брега, борейки се със силния вятър. Завършила е английски език и литература, има също и магистърска степен по творческо и критично писане от университета в Съсекс. През 2017 г. е финалистка в конкурса, организиран от вестник Daily Mail, за написване на пръв роман First Crime Novel. „На ръба“ е нейният пръв роман.
Тя разпределя времето си между писане, грижи за котката си и фотографиране на градските лисици, които всяка нощ идват в двора й да търсят храна, а това никак не се харесва на котката й.
Може да научите повече за Луси (и нейните лисици) от профилите й в Twitter и Instagram: @goachwriter.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Lucy Goacher
The Edge (2022)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2