Дженифър Макмеън
Поканените

Автор
Дженифър Макмеън
Заглавие
Поканените
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Мистерия, Психологически трилър, Криминална фантастика, Духове, призраци, демони
Теми
Американска литература (САЩ и Канада)
Преводач
Анелия Петрунова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2023
Редактор
Саша Александрова
Отговорен редактор
Илияна Бенова-Бени
Коректор
Ина Тодорова
Оформление на корица
Стоян Атанасов, Kontur Creative
Предпечатна подготовка
Стоян Атанасов, Kontur Creative
Издател
Benitorial
Година на издаване
2023
Печат
„Ропринт“ ЕАД
Носител
хартия
Печатни коли
29
Формат
54×84/16
Брой страници
464
Подвързия
мека
Цена
25 лв. / 12,80 €
ISBN
978-619-7639-35-3
УДК
821.111(73)-312.4
Анотация

Авторката на бестселърите на Ню Йорк Таймс „Удавниците“ и „Зимните хора“ се завръща в горите на Върмонт, за да разкаже смразяваща призрачна история за обитавана от духове къща, която все още не е построена…

Хелън и Нейт решават да започнат начисто — обръщат гръб на шумния град и се захващат сами да създадат къщата на мечтите си насред зелените гори в малкото спокойно градче Хартсбъро. Но парцелът земя, който са купили, буди страх у местните жители заради ужасяваща легенда.
Преди почти цял век на същото това място е живяла Хати Брекънридж — жена, която е била обесена заради подозрения в практикуване на вещерство. Никой никога повече не видял дъщеря й Джейн, а слуховете, че в тресавището броди разяреният дух на убитата жена, се носят и до ден-днешен.
Хелън, бивша учителка по история, е погълната от местната легенда и започва да издирва и вгражда в къщата им специални предмети, свързани с историята на Хати и останалите три поколения жени Брекънридж, които също са намерили смъртта си по съмнителен начин.
Но с напредването на строежа къщата се превръща в място със злокобна сила — нов дом, сега обитаван от духове, който подмамва собствениците си и техните съседи към невъобразима опасност.

Информация за автора

Дженифър Макмеън е носителка на Международната награда за автори на трилъри и е автор на осем романа, сред които бестселърите на Ню Йорк Таймс „Удавниците“ и „Зимните хора“. Завършила е колежа „Годард“ и е изучавала поезия в магистърската програма за писатели на Върмонтския колеж. Живее във Върмонт със своята партньорка Дрия и дъщеря им Зела.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Jennifer McMahon
The Invited (2019)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2